BÅSTAD

Den klassiska badorten Båstad är en härlig plats för semesterfirare, hit har man kommit för att njuta av naturen och sköna dagar på stranden ända sedan sekelskiftet. Båstad uppskattas av både stora och små för sina härliga stränder och gröna omgivningar. Här finner du småstadens charm och en mängd mindre butiker och kaféer.


AKTIV FRITID

Tycker du om att ha en aktiv fritid har du kommit rätt. Förutom bad i föreningens gemensamma pool eller från havet vid Paulins brygga, finns här även två tennisbanor strax intill som bostadsrättsföreningen har tillgång att boka speltider på.

Efter en kort promenad eller cykeltur österut längs den vackra strandpromenaden ligger Båstad med såväl båthamn och långgrund sandstrand, som shopping, konserter, caféer och restauranger. Ta du dig i stället västerut så når du snabbt välkända Norrviken, som förutom en fantastisk park har restaurang, café och bar, evenemang, konserter, utställningar och marknader under hela året. Fortsätter du ytterligare västerut når du inom några minuter Kattvik och därefter är du på väg mot Hovs Hallar, kanske tar du även en sväng över till mysiga Torekov.

Båstad och Bjärehalvön är en utmärkt utgångspunkt för vandringar och passar för både terräng- och landsvägscykling. Med bil når du inom 15 minuter tre golfbanor, shopping och ännu mer storslagen natur. Är du intresserad av mat finns alltid tillgång till närodlade, ekologiska råvaror att köpa.


HUSEN

Paulins Trädgård består av två huskroppar som har den klassiska skånelängan som förlaga. Byggnaderna har genomgått en omfattande restaurering som blev klar sommaren 2017, vilket skedde i ett samarbete med Sweco Architects.

Josefin Klein, Studiochef, Arkitekt SAR/MSA, Sweco Architects AB:

"Det jag slogs av när jag besökte fastigheten första gången var dess fantastiska läge på sluttningen och den enastående utsikten över Laholmsbukten. Placeringen av husen mitt i en äppelodling med närheten till både skog och hav var oslagbar. Husens karaktär stämde väl in med miljön i området. Mitt mål med ombyggnaden var att göra förändringar och tillägg för att ytterligare förstärka husens karaktär och charm. "


TRÄDGÅRDEN

"Min utgångspunkt har varit att skapa en utemiljö präglad av det omgivande landskapet, en plats där gemenskap och avskildhet ligger nära varandra."

Så berättar Maria Arborgh, Landskapsarkitekt på Sweco Architects om sin vision  i samband med renoveringen.

En grön stomme av bokhäckar skärmar av samtidigt som den binder ihop och skapar ett enhetligt intryck kring hela fastigheten. Den egna uteplatsen finns i direkt anslutning till den gemensamma trädgården och känslan blir att man har en större trädgård utanför lägenheten.

Innergården är utformad för gemenskap. En grön och ombonad miljö där rörelse och aktivitet samlas på en mindre yta. Stenlagda gångar, spaljéer med klängväxter och planteringsytor med blommande marktäckare skapar en intressant mötesplats och en fin vy från lägenheten.


TRIVSEL

Vi är stolta över vårt fina vår fina förening, som består av tio bostäder. Att bo i i en bostadsrättsförening innebär många möjligheter till gemenskap och trivsel. Men det ställer också krav på oss som boende att inte störa varandra och att ha tålamod med varandras sätt att leva.

Läs mer om våra trivselregler.


ÖVERSIKT  

På den gemensamma innergården finns en härlig pool som är uppvärmd under sommarsäsongen, samt stora gräsytor och planteringar. I den yttre trädgården finns äppelträd och generösa gräsmattor. I anslutning till äppelodlingar finns en boulebana anlagd. Varje lägenhet har parkering och minst en egen uteplats, samt fönster eller dörrar i två väderstreck. I anslutning finns ett separat förråd, med enskilt förrådsutrymme för varje lägenhet.